Accés a cicles formatius de grau superior

Vols seguir estudiant un cop acabis el cicle mitjà? T'expliquem les vies que tens per a accedir a un cicle superior.

El títol de tècnic obtingut en acabar un cicle mitjà, et dóna accés al món laboral però no accés directe a un de superior encara que sigui de la mateixa família professional. Per a accedir-hi has de tenir el Batxillerat o aprovar la prova d'accés o el curs d'accés (CAS).

Respecte a la PROVA D'ACCÉS, hi ha dues possibilitats:

- si NO tens un cicle de grau mitjà acabat, t'hi pots presentar a partir dels 19 anys o si els fas el mateix any de la prova. T'hauràs d'examinar de les matèries comunes (català, castellà, anglès i matemàtiques) i de dues específiques que depenen de la família professional que vulguis estudiar. Hi ha alumnes a punt d'obtenir el títol que s'examinen només de les comunes i, un cop l'obtenen, demanen l'exempció de les específiques.

- si ja tens el TÍTOL de grau mitjà, només cal que t'examinis de les comunes per tenir accés a un cicle de grau superior de la mateixa família professional. L'examen anual es fa cap al mes de maig però, aquest proper curs (2015-2016), hi ha una novetat: una convocatòria especial al setembre del 2015 per a persones que obtindran el títol al juny del 2015 (pràctiques incloses!) i es volen preparar l'examen durant l'estiu. Així podran cursar, si tot va bé, un cicle superior el curs vinent, sense haver d'esperar un curs sencer per a fer la prova. 

La prova d'accés es pot preparar per lliure o a les escoles d'adults (es tracta de la formació o preparació per la prova, el que en diuen "curs pont", no el confongueu amb el curs que us expliquem tot seguit).
Al Flos i Calcat no fem la preparació però sí les proves d'accés (tant de grau superior com de grau mitjà).

CURS D'ACCÉS A GRAU SUPERIOR

Només el poden cursar persones que tinguin el TÍTOL de grau mitjà (per tant, pràctiques incloses) en el moment de la inscripció (per matricular-vos pel setembre del 2015 hauríeu de tenir la part teòrica i la FCT acabada al juny). En aquest cas no hi ha proves finals (no cal fer la prova d'accés), sinó avaluació continuada: si s'aprova al curs, s'obté l'accés L'altra diferència principal respecte al cas anterior és que s'han de fer dues assignatures específiques a més de les 4 comunes.
En aquest cas, el curs es s'ofereix en instituts de secundària.

Tens cap dubte? Escriu-nos a sanitariaflos@gmail.com

Comentaris