Primera sortida del curs!

Avui, dimecres 21 d'octubre, hem fet la primera sortida del curs.
D'una banda, hem visitat l'antic Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, actual seu, entre d'altres, de la Biblioteca Nacional de Catalunya. Hi hem pogut veure l'estructura de l'edifici, fotografies de quan encara era un hospital i alguns documents de l'arxiu relacionats amb la tasca que s'hi feia segles enrere, des del 2n llibre del registre d'entrades, fins a un ban demanat roba blanca després d'una epidèmia de sarna o un testament a favor dels malalts de l'Hospital.


També hem assistit a les portes obertes de l'Amfiteatre anatòmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, que és una altra de les institucions que té la seva seu al recinte de l'antic Hospital. Ens hem pogut asseure a les mateixes cadires on tants estudiants de medicina d'altres temps han fet les seves classes de cirurgia i anatomia.


I, com sempre que el temps ens ho permet, hem aprofitat per fer un taller a l'aire lliure que ha dirigit la professora Carolina Torres. En aquest cas, ha estat un taller sobre fisioteràpia respiratòria que els alumnes podran aplicar als seus pacients sempre que sigui necessari!

Fins la propera! 

Comentaris